•  

    +36-30/935-3571

  •  

    bjtrans@bjtrans.hu

Bővebben az AdBlue-ról

Az AdBlue egy készítmény az SCR (szelektív katalitikus redukció) rendszerrel ellátott haszongépjárművek és autóbuszok egyik károsanyag-komponens, a nitrogén-oxidok kibocsátásának csökkentésére.

Az SCR technológia lényege, hogy AdBlue vagyis karbamid oldatot fecskendeznek a kipufogógázba mely egy speciális katalizátorba lép be . A rendszernek viszonylag magas hőmérsékletre (min. 250 °C) van szüksége ahhoz, hogy hatékonyan működhessen lépjen és csökkentse a károsanyag-kibocsátást - ezt a városi forgalomban teljesíteni lényegesen nehezebb. Emiatt induláskor a motorvezérlés segítségével a kipufogógáz hőmérsékletét különböző megoldásokkal igyekeznek gyorsan emelni, hogy az minél előbb felfűtse a katalizátort.

AdBlue egy folyadék külön betöltőnyílással, külön tartállyal, s azzal a szereppel, hogy szelektív katalitikus redukció (SCR) során ammóniává alakulva majdnem 100%-ban vízgőzzé és ártalmatlan nitrogénné formálja a kipufogógáz ártalmas nitrogén-oxidjait. Az AdBlue kb. 32%-os karbamid-oldat (a karbamid színtelen kristályos vegyület, aminosav lebontási termék).

AdBlue SCR (nitrogén-oxid csökkentő) rendszerhez használt folyékony adalékanyag, telephelyünkön zárt láncú hálózaton keresztül forgalmazzuk.

A haszonjárművek után egyre több személyautónál vezetik be az AdBlue adalékot. Főleg a dízeleknél, de a benzineseknél is fel-felüti a fejét.

Legfontosabb tudnivalók az AdBlue-ról

-11 Celsius-fokon

Semmi, normál esetben egy plusz kijelző mutatja a műszerfalon a folyadékszintet.

A rendszerek általában képesek “tisztán” is üzemelni, de az AdBlue kifogyásakor általában visszavesznek a teljesítményből, majd letiltják a motort.

Változó. Céges gázolajkút-hordó DAF-unknál 20 liter gázolajhoz kell körülbelül 1 liter AdBlue folyadék.